tirsdag 3. juli 2012

Babyteppe til baby Bergene Finstad


To luker i himlen
Tekst: André Bjerke

Det største mysterium er ikke mer
enn det: at en ørliten kropp
er våknet til jorden. Den nyfødte ser.
To luker i himlen går opp.

Selv fem-trinns-raketter og kjernefysikk
blir puslingers puslespill
når det nyfødte barn med et eneste blikk
at Gud er til.

Rart hvordan venninners babyer rører ved ens eget hjerte. Er noe helt spesielt med en helt fersk, nyfødt baby. Hvordan de ser ut, lukter, lager lyder. Hvordan de krøller seg sammen når man holder de, strekker seg og hvordan de kikker på en når de åpner sine øyne. *Sukk*

Til denne babyen - guttebabyen, har jeg strikket et deilig teppe i merino ull. I oppskriften stod det bomull, men jeg ville heller ha et teppe som kan brukes på kalde sommerkvelder og når sommeren går over til høst og vinter. Siden jeg ikke visste om det ville bli gutt eller jente da jeg begynte å strikke, valgte jeg ganske så nøytrale farger. Hadde håpet å bli ferdig før nurket meldte sin ankomst, noe han gjorde bare 1 dag over termin. Mens jeg ble ferdig dagen etter hans ankomst.Jeg fant oppskriften på Pickles - her legger de ut mange fine oppskrifter, som selv jeg (som fortsatt er ganske fersk) kan strikke. Siden oppskriften sier bomull, måtte jeg justere litt på maskeantallet da jeg skulle strikke i merino ull. Syntes det ble så smalt, så jeg økte med noen masker, og nå ser det mye bedre ut. Blir god å ha i vogna, som vognteppe eller i vuggen når han skal sove.Fakta Midtsommer babyteppe:
Garn: Drops Merino Extra Fine
Forbruk: Ca 160 g i hovedfargen (hvit) og ca 25g i mønsterfarge. Her har jeg brukt Brun 06, lys beige 08 og lys gul 24
Pinner: rundpinne nr 7
Endringer på oppskrift: la opp 85 masker og repeterte oppskriften slik at det ble 21 mønsterrader i hver av de tre fargene. 
Nå som jeg er ferdig med dette teppet, skal jeg i gang med lapp 2 av teppeprosjektet. Strikker 3 tepper, et til hver av prinsessene mine og et til meg selv. Til meg selv lager jeg det dobbelt så stort, så hver måned strikker jeg altså 4 lapper. Heldigvis er ikke lappene så store og det går fort :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar