torsdag 19. september 2013

Man er aldri for gammel...


til å leke og ha det gøy eller til å kjøre karuseller og drømme om magi!


Denne sommeren fikk jeg gjøre noe jeg har drømt om lenge, siden jeg var på samme alder som min eldste datter: nemlig dra til Disney World i Orlando.

Da jeg var liten drømte jeg om å få dra til Orlando, se på slottet til askepott, kjøre i karusellene, se Donald, Mikke Mus og alle andre Disneyfigurene man så på TV og i filmer.

Min eldste datter fylte 10 år i mai, og mine foreldre lovet henne at de skulle ta henne med til Orlando og til Disney-parkene. Hun sa hun gledet seg, men jeg var misunnelig - jeg skulle ikke være med. For all del, jeg unnet henne å dra, visste hun ville få det bra der borte, skjemmes bort av besteforeldrene. Men jeg var misunnelig.....

Men så ble det sånn at pappa ikke kunne dra, og jeg fikk muligheten til å dra selv, det vil si, Isabela og jeg fikk muligheten til dra. Jeg gledet meg fra første stund, selv om det var over 3 måneder til avreise, kikket jeg på nettsidene, googlet alt jeg kom over av parkene for å se hva vi kunne se, gjøre og oppleve i disse parkene. Og kanskje smittet det litt over på hun som egentlig var bedt med i utgangspunktet.At denne ferien ville bety mye reising, fram og tilbake, hit og dit, fikk bare være, jeg skulle få oppfylt min barndomsdrøm!

Epcot Senter var første stopp - her fikk vi besøkt den norske paviljongen, spist skolebrød, napoleonskake og snakket norsk (når jeg er sammen med jentene og spesielt med mamma, snakker vi bare spansk)! Du verden så "patriotiske" man blir når man er ute og reiser, og når du vet at andre norske er i nærheten, blir det ende mer viktig...Uansett....hadde fått et godt tips av ei venninne som ville spare oss for tid i den norske paviljongen: Si at dere er norske så slipper dere forbi køen! Og, juli i Disneyparkene betyr eviglange køer foran de mest populære attraksjonene, også her i "Norge". Vi kom rett inn og satte oss i vikingbåten som tok oss med på en reise i tid fra vikingtiden og frem til idag (som var for over 20 år siden, her har Norge en jobb å gjøre: hva med å sponse på ny presentasjonsfilm om Norge, som ikke er utdatert på alt?!)

Magic Kingdom var høydepunktet for min del av Disneyparkene. Her var vi tidlig ute, og spiste frokost ute på en platting med god utsikt mot slottet. En blomsterparade med sangere og dansere gjorde det til en fin start på dagen. Man kunne ikke la være å bli i godt humør av dette. Rundt slottet dukket det plutselig opp flere vogner med mage kjente Disneykararkterer som Balloo, Timmo, Langbein og Donald. Isabela danset og danset og ville løpe etter vognene da de kjørte avgårde. Her var det prinsesser, slott, Ole Brum og alle Disneyfigurene vi kjenner fra bøker og filmer. En park jeg definitivt vil tilbake til - bare hun minste blir litt større.


Men det aller største høydepunktet er Adventure Island med Harry Potter World. Daniela hadde på forhånd lest de to første bøkene og var godt i gang med nummer tre, da vi kom til parken. Hun gledet seg enormt til å se "Harry Potter live". Fra vi kom inn i parken var hun (og jeg) i Harry Potter modus, og vi hadde kun ett mål i den parken - nemlig Harry Potter. Konduktøren til Galtvortekspressen tok oss imot og vi følte at vi var kommet rett inn i hovedgaten til Galtvang. Der var Tre Sopelimer, morobutikken Zonkos, Olivanders tryllestavbutikk og godteributikken Honningslurp. Vi kunne kjøpe Butterbear (smørterøl), sjokoladefrosker eller sette oss ned i vannhulllet Galthodet. Vi var inne på Hogwarth og kjørte the Forbidden journey - noe av det beste jeg har vært borte i.....adrenalinet pumpet og Daniela og jeg levde lenge på denne. En annen vi kjørte var Dragon Challenge - med looper og høyt og lavt i høyt tempo. 


Nå som sommeren er over, sitter vi igjen med gode minner om besøk i parkene. 4 dager med mye fart og spenning og mye moro. At køene var uendelige lange, at solen stekte oss da vi stod i køene - alt dette er glemt. Harry Potter-filmene er for lengst sett igjennom alle sammen (mens vi venter på bok 5, den jeg hadde er mystisk nok forsvunnet fra bokhylla). Man blir aldri for gammel for karuseller og moro, og med barn har man en fin unnskyldning når man oppfører seg flåsete når man snakker om Disney.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar