torsdag 22. november 2012

Juleverksted
Å skulle arrangere juleverksted for 61 (selv om "bare" 56 kom) barn i alderen 7-9 år, viste seg å bli mye mer moro enn først antatt. Jeg var rimelig spent på støynivået i et lokale som det kun er plass til ca 60-70 personer og på hvordan det ville gå, men når små barn er konsentrerte, ja da er de rolige.

Vi (en annen mamma og jeg) kjørte en påmeldingsrunde for elevene på 2.-4. klasse på skolen der våre barn går, og det slo oss ikke før etter at invitasjonen ble sendt ut, hvor mange som kunne komme. Bare på 4. trinn er det ca 54 barn!! Heldigvis - ikke alle kunne komme eller vil komme. Men at 61 barn ble påmeldt var jo kjempepositivt. Mange foreldre hadde til og med skrevet positive meldinger på svarslippene de sendte tilbake og meldte sine små håpefulle.

Hva de skulle lage kom vi fram til etter en runde i årets og noen eldre julemagasiner. Var viktig at de var enkle å lage, at det ikke tok for lang tid og at det ikke kostet for mye. På 2 timer skulle de kunne lage om ikke alt, så ihvertfall en del ting. Men barn som koser seg og gjør noe de liker, de lager alt, og mer til. Noen lagde kun de 4 tingene vi hadde foreslått, mens andre slo til og lagde 9 kort og flere fyrstikkesker og vimpler.

Vi er så heldige her at vi har et Misjonshus som egner seg godt til slike arrangement. Jeg sitter i styret og vi ønsker at flere skal se at det går an å bruke stedet til private formål, som juletrefester, barnebursdager, juleverksted, familieselskap til jul, strikkekafeer og mange andre arrangement. Så da vi begynte å prate om juleverksted for våre egne barn, fant vi ut at vi like godt kunne gjøre det stort og invitere flere barn. Alle måtte ha med seg en voksen, da vi ikke kunne hjelpe alle barna, samtidig som det er koselig for barna å gjøre noe med foreldrene. Så, med 56 barn som kom og ca 40-45 voksne var det fullt på Misjonshuset.

Moro å få tilbakemeldinger som "at dette var et godt initiativ"," dette er noe som må gjentas" og "supert at dere vil gjøre dette". Noen har til og med tipset Sandefjords Blad, så dette kommer kanskje i avisen imorgen. Selvfølgelig kom journalisten da vi var varme og  røde i kinnene, og ikke klare for å bli avbildet, men - noen ganger må man bare "ofre" seg he he.

Dette juleverkstedet har nå innledet mine forberedelser til jul for fullt. Her blir det mer juleverksted, men nå kun med snuppa mi - gaver som skal lages til venner og familie. Snart er det 1.desember og pakkekalenderen må være klar...i år er det flere enn snuppa mi som får adventskalender ;-) hvem det er, vel det kan jeg jo ikke røpe her... 
2 kommentarer:

  1. Åh så koselig! Dette er noe jeg skal tenke på når det nærmer seg jula 2013 :) Kjempe initiativ, verden trenger slike folk ;)

    SvarSlett
  2. Er veldig moro med juleverksted. På lørdag var jeg så heldig å få være med på juleverksted i Grimstad, plukket opp mange fine tips, som kommer på listen til neste års juleverksted ;-)

    SvarSlett