lørdag 3. november 2012

Trick or treat smell my feet

Halloween, eller allehelgensdagen, er fortsatt tema for diskusjon hos mange familier. Skal barna få lov til å kle seg ut som hekser, vampyrer og andre skumle skikkelser og skremme naboene eller skal man ignorere en tradisjon som har kommet fra USA og som for hvert år markeres av flere og flere? Her i huset er det jeg som har innført tradisjonen, med en liten unnskyldning om at jeg som (halvt)mexikansk og katolikk må  videreføre tradisjonen om feiringen av de dødes dag (som feires 1. og 2. november). Jeg elsker jo enhver anledning til å feire noe og Halloween er intet unntak. At min entusiasme for Halloween og alt rundt det, smitter over på eldstejenta, gleder morshj

Allerede 1. oktober begynner Halloween-praten. Hvilket kostyme skal man ha? Skal man invitere noen? Hvis ja, hvordan skal invitasjonen se ut, hva skal serveres etc. For hvert år blir detaljene viktigere skjønner jeg, en utfordring for meg, men moro er det.

I år ble det barnefest her hjemme. Prinsessen, for anledningen en vampyr, fikk invitere inn noen fra klassen og vips var vi igang. Det skulle lages invitasjoner (heksehatter), det skulle bakes (skumle kjeks og muffins), huset skulle dekoreres (spindelvev, skjellet, flaggermus, dødninghode), gresskar skulle skjæres ut (google ble trålet etter en mal vi kunne bruke, i år holdt det ikke med det tradisjonelle ansiktet) og maten skulle planlegges (vampyrblod=tomatsuppe, flaggermusvinger=kyllingkubber, vampyrbæs=mini røstipoteter). Bordkort skulle også lages og godteri skulle kjøpes og pakkes. Puh, som sagt detaljene er viktige - selv for en 9-åring.For å veie opp alle de skumle skikkelsene som var invitert og som dukket opp på døren, ble minsteprinsessen kledd med englevinger. Hun lot seg ikke skremme av verken "brudeliket" bak døra i stua, skjellettet som hang på døra eller Draculas grav. Hun syntes derimot at skjellettdelene smakte fortreffelig og var gode å gnage på. Døden derimot, som kom fullt tildekt i ansiktet, var skummel nok til at tårene kom, så hun fikk beskjed om å ta av seg maska mens vi var inne, og heller ta det på seg når vi skulle ut å gå knask eller knep.

Her i området virker det som om det er "ordnede" forhold rundt det å gå knask eller knep. Vi har til gode å komme til noen som ikke vil ha besøk eller som ikke har forberedt seg med snop. Alle ser ut til å sette prise på disse skumle skikkelsene som kommer, og flere og flere for hvert år, forbereder seg godt. Noen har lys- og lydeffekter for å skremme de som banker på, til barnas store glede. I vår gate er det kun to hus som gjør noe "stort" ut av Halloween, naboen og oss. Det er moro. Så moro at en av jentegruppene som banket på, ga oss den uoffisielle prisen som "den beste gata". Med andre ord, Halloween, her har kommet for å bli!
Mal til gresskareskene fant jeg på nettet  - Gresskarmal
Kjeksutstikkere fant jeg på Cacas.no - Halloween utstikkere
Spiselig tusj brukt på marshmallows - Spiselig tusj
Oppskrift på Gulrotmuffins

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar