onsdag 4. april 2012

Novise

Jeg er helt fersk på det å blogge - legge ut om meg selv på nettet, men tenkte at når så mange andre kan det, så hvorfor skulle ikke jeg kunne gjøre det samme? Jeg bruker jo allerede nå facebook til å vise fram alt jeg lager av strikketøy og bakverk, så jeg kan jo like godt gjøre det offentlig - kanskje noen finner litt inspirasjon i det jeg driver med?

Ofte får jeg spørsmål om hvordan jeg får tid til alt. Vi lever jo i en tid hvor tidsklemma har kommet inn i ens språk, selv om jeg ikke liker det ordet. "Tidsklemme" - blir stresset av det ordet. Er jo ikke et positivt ord. Jeg tror det heller handler om prioritering - jeg velger å gjøre det som gjør meg glad innenfor de timene jeg har tilgjengelig i døgnet. Fram til november i fjor, var dagene litt enklere, men så kom det ei lita tulle som nå skal ha oppmerksomhet og derav litt mer av min tid. Denne lille prinsessen har skjønt at moren har mange baller i lufta, og for å hjelpe meg, sover hun. De første ukene og månedene sov hun mange timer fordelt på flere økter. Nå har hun blitt 5 måneder og sover mindre på dagen, men er fortsatt stille og rolig, og liker å ligge på lekematta og leke - og jeg, joda, jeg får strikke, lese, bake og ellers ta meg av hus og hjem. Selvfølgelig i tillegg til å være sosial med jentene "mine" i Dødens Sirkel.

Nå lurer du sikkert på hvorfor vi har valgt å kalle boksirkelen vår for Dødens Sirkel, og det har en enkel forklaring. Chris Tvedt skrev en bok som heter Dødens Sirkel. Vi har lest den, og etter en "tøff", men demokratisk avgjørelse valgte vi det navnet. Hvorfor nettopp Dødens Sirkel - jo fordi vi har så langt, i snart 2 år, slaktet ganske mange bøker. Det har vært veldig få av de bøkene vi har lest, som har fått god omtale av oss. Selv om navnet ikke høres positivt ut, er derimot medlemmene veldig positive. Vi er 8 leseglade jenter, som elsker å lese bøker, spise god mat og diskutere bøker vi har lest - med hverandre. Når vi treffes er det som å høre høner kakle, latteren sitter løst og vi har det helt topp.

Tilbake til det å blogge, jeg er som sagt en novise på dette området, men håper allikevel at med tid og stunder, vil noen finne litt inspirasjon i bilder jeg legger ut av det jeg lager, eller omtaler av bøkene jeg leser.  Hvorfor navnet "Hjertesukk" - vel, når jeg ser mine to prinsesser sove, får jeg ofte en sånn følelse i hjertet som om hjertet sukker av glede. Jeg overveldes av en slik god følelse når jeg ser hvor heldig jeg er som har to flotte jenter som jeg er mamma til.

2 kommentarer:

 1. Vekommen til blogglandia, kjære deg! jammen bra du har begynt å blogge, så jeg kan få fulgt med på alle de flotte tingene du lager!

  Blogger er ikke helt i humør for tia, men jeg har prøvd å legge deg til blogglista mi. Kommer i alle fall snart tilbake!

  SvarSlett
  Svar
  1. He he he følte liksom at jeg trenger litt mer å gjøre, og tenkte at blogging måtte jo være tingen ;-) Jeg bruker selv blogger og andre sider når jeg søker oppskrifter eller inspirasjon for baking og strikk, så kanskje noen andre kan la seg inspirere litt av det jeg lager...

   Slett