fredag 20. april 2012

The real houswifes of.....Sandefjord


Når man er i permisjon og hjemme på dagtid, får man litt ekstra tid enkelte dager, til å se på alt det rare som går på TV. Og ja, det er mye rart.Var på kafé for litt siden med to gode venninner, hvorav hun ene også er i mammapermisjon med sin prinsesse nummer 2, og vi kom i snakk om TV-programmet The Real houswifes of... det finnes jo en utgave av dette programmet for nesten alle storbyer i USA: Beverly Hills, New York, Washington, New Jersey og sikkert en del andre byer som ikke har blitt vist på TV enda.


Uansett, den som jeg for tiden ser på (joda, jeg tør innrømme at jeg ser på slike program, selv om det er helt dødfødt, og ikke gir meg noe annet enn noe å smile over der de fremstår som tullinger), er The Real Housewifes of New Jersey.Sammenligner jeg disse kvinnene med oss her hjemme, er det lite som minner om at de er husmødre, etter vår definisjon å dømme.

Disse damene går kledd i fancy designklær (joda, de har råd til det), svære smykker (til hverdags og ikke bare til fest), har velstelte negler til enhver tid (et godt tegn på at de ikke gjør mye husarbeid i hjemmet, ellers ville neglelakken flasset av eller neglene brukket) og gjør ikke annet enn å besøke hverandre, lunsje ute eller sladre om hverandre for å skape mest mulig drama.De har barnepiker, hushjelp og en stor stab rundt seg til å ordne alt det praktiske i hverdagen deres. Og det ironiske ved programmet,  er at det heter The real houswifes - de ekte husmødrene!!

Camilla, Monica og jeg var vel ganske enige om at VI er de ekte husmødrene, vi her hjemme som er i mammapermisjon og andre hjemmeværende mødre. Vi gjør jo alt selv - vasker, lagre mat, passer barna våre samtidig som vi tar oss tid til å treffes på dagtid for en kaffe/te og oppdatere hverandre om siste nytt. Må jo sies at vår økonomiske situasjon er jo en helt annen en disse "ekte husmødrene" som vises på TV, men jeg vil påstå at vi ikke lider nød etter norsk målestokk. Hvorfor ikke lage et program med "ekte" husmødre?

Å være "husmor" her hjemme betyr travle dager. Jeg liker ikke ordet husmor, det gir meg negative assosiasjoner til gamle dager hvor mødrene bare var hjemme og stelte for mann og barn, men innser at det er jo det jeg er nå: jeg er en mor som er hjemme i mammapermisjon. Spesielt om man har flere barn, så betyr det at dagene går unna, med lite tid for en selv. De eneste pausene jeg har er når jeg kan gå på do. Som ei annen venninne av meg sier, at å gå på do for henne betyr at hun får lest i fred - ellers er det ikke mye tid hun har for seg selv så lenge barna er våkne. Og å være på do er jo en "godkjent" unskyldning for barna til å la henne være ifred, hun får jo ikke gjort noe så lenge hun er der, og de må pent finne seg i enten vente til hun er ferdig, eller selv ta tak i det de ville at hun skulle gjøre for de.

Å være "husmor" har vært veldig positivt for meg. Jeg har lært å strikke, noe jeg nå synes er veldig gøy, og ikke skjønner jeg hvorfor jeg har ventet i så mange år med å lære meg det. Og det aller siste nå er hjemmebakt brød. Selvfølgelig henter jeg inspirasjonen fra noen andre, ellers ville jeg ikke funnet på det selv, selv om jeg har lenge tenkt at det ville smake med hjemmebakt brød. Er jo vokst opp med en far som bakte brød hele tiden, kjøpebrød var jo bare tull når man kunne bake selv. Vel, jeg ble voksen og fant ut at kjøpebrød var jo veldig enkelt - hvorfor gjøre det vanskelig når man bare kan gå på butikken og kjøpe brød?

Så, igår satte jeg da altså en brøddeig til heving over natta og idag fikk jeg bakebesøk. Makroner stod på programmet til ei lita prinsesses navnefest imorgen. Lunsjen ble selvsagt ferskt brød. En fin kombinasjon - vi fikk bakt, barna fikk sovet/lekt og vi spiste lunsj. Dette må jo være de ekte husmødrene fra Sandefjord!

Oppskrift på eltefritt brød (etter oppskrift fra Mona)
1 liter mel (50% må være siktet hvetemel)
5 dl vann (jeg erstattet 2 dl med melk og en dæsj honning)
1 ts salt
1/4 ts tørrgjær
Rør deigen i bollen. Heves i 10-12 timer. Rør deigen løs fra bollen og brett mot midten. La det heve 1-2 timer til. Forvarm ovn med en jerngryte (jeg hadde ikke jerngryte og brukte en springform) til 220 grader. Ta ut gryta og hell deigen over i kjelen. Sett på lokk og stek i 30 min. Ta av lokk og senk temperatur til 180 grader og stek videre i 15-20min.

Smaker best med noen man er glad i!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar